Hoe promoot je als fabrikant je product in de supermarkt of hoe onderscheiden retailers zich van elkaar? Een vraag die vanwege het grote aanbod aan producten en promoties steeds ingewikkelder geworden is. Met alleen een prijsstrategie valt je product al bijna niet meer op in de volle vakken  van een supermarkt. Displays of onderscheidende verpakkingen en porties is daarbij steeds meer een uitkomst. Co-packing speelt daarin een belangrijke rol.

Het is voor (grote) fabrikanten steeds moeilijker om zich te onderscheiden in het vak van de retailer. Veelal heeft te maken met het grote aanbod, maar ook met de grote volumes en outputsnelheid, waardoor het voor fabrikanten vaak moeilijk is afwijkende producten aan te bieden. Anderzijds  is er vanuit de markt vraag naar wisselende verpakkingen en hoeveelheden. Een steeds groter aandeel in het hedendaagse retail landschap is dan ook weggelegd voor co-packers. Het herverpakken van product naar andere porties, samenstelling of bijvoorbeeld displays.

Co-packing heeft inmiddels dan ook een belangrijke plek verworven in het voortbrengingsproces binnen de Fast Moving Consumer Goods (FMCG). Waar het ooit begon met extra handjes is het inmiddels een volwaardige industrie. Een tak van sport die zich ook steeds verder ontwikkeld en meedenkt met de opdrachtgevers. Met deze groei is ook de verdere professionalisering en digitalisering gekomen. Denk hierbij aan productie efficiency, traceren van producten, maar ook communicatie via EDI met de opdrachtgever. Met verbetering van de processen en toename van de informatisering is de wereld van co-packing ook complexer geworden.

Als supply chain consultant is Ordinatio gespecialiseerd in vraagstukken rondom co-packing. Of u nu co-packer bent of fabrikant die werkt aan of nadenkt over werken met co-packers, wij kunnen u ondersteunen. Wilt u als fabrikant uw co-pack werkzaamheden inrichten of optimaliseren of bent u co-packer en wilt u werken aan verbeteringen of software implementaties, neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek kijken wij graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op:

Mail: ln.oi1679898126tanid1679898126ro@of1679898126ni1679898126

Website: www.ordinatio.nl

Telefoonnummer: 073 – 851 77 67 (tijdens kantooruren)